:



01-07-2010, 04:31 PM
...

http://www.m3mare.com/vb/picture.php?albumid=717&pictureid=5684

...
Paris Social Housing design project
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image4.jpg

Paris architects ECDM (http://www.ecdm.fr/) have completed this 63-unit social housing development in Paris.
It is located between existing buildings, at the intersection of two streets. A courtyard, hidden from the street, separates the building into two volumes connected by a basement car park.

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/squecdm-social-housing-imag.jpg

Paris Social Housing design project

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image1.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-diagram.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-el-arue-200-model.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-el-bcours-200-mode.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-el-bjardin-200-mod.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-el-acours-200-mode.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-coupe-200-model-1.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-appart.jpg

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-n2-model-1.jpg

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-n6-model-1-1.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-n7-model-1.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-pic-rdc-200-model-1.jpg

The front facade is composed of coloured glass in different shades of green
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image5.jpg
The text below is from the architects:

Collage Paris
Located at the intersection of the homogeneous and Haussmannian facades of Gossec Street, and of the disparate architecture built in stages on Picpus Street, the site for this 63-unit social housing program is part of a typical collage-city landscape. It is characterized by two ground levels: at the front it connects to the steep slope of Picpus Street, and at the back it borders onto a landscape garden, 1.50 m higher than the average level of the soil. The project aims to link these opposite building typologies and ground levels.

Two buildings, 7 and 6 storeys high respectively, are aligned in parallel at the front and back (north and south) of the plot, and are lifted up on stilts. The accommodation is concentrated on the street side which
leaves a wide open space that reaches the landmark garden.

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image2.jpg

On Picpus Street, the project is connected to the truncated bow of the Haussmannian building at the angle of Gossec Street, as if the site was a corner plot. It prolongs the fixtures and the components of the architecture of the Gossec Street, proposing a sharp collage. On the east side, the project is aligned with the roof of the smooth facade of a building from the 70s, also continuing the fixture and the
components of the adjacent building, marked by a withdrawal that completes the project.

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image10.jpg

Elevated above 2 parking levels, the ground floor slab appears like a mineral kaleidoscope, which dissolves the disabled access requirements in an opportunistic and playful mid-mineral mid-vegetation landscape. For each apartment or accommodation the exact prolongation of the kaleidoscope generates a free movement of the doors and windows, emphasized by their reflection in the stainless cladding of the ribbons and the ceilings.

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image11.jpg

One enters the residence through a metallic curtain by a wide porch at the axis of the project, and then each building has its own entrance hall. The common areas are generous, clear, without residual spaces and benefit from natural light.

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/01/ecdm-social-housing-image8.jpg

The project presents 2 colours and 4 specific facades conceived to respond to very specific conditions, all characterized by wide windows, opening onto large terraces or balconies (depending on their orientation) and protected by coloured glass which is treated like sunglasses.
The project proposes the implementation of 64 houses developing a GFA of 4 126 square meters
Sustainability requirements were emphasized for the conception of this social housing building. Standards
for energy use were up to 30% stricter than legally binding standards in France at the time the building permit was delivered.




01-07-2010, 04:35 PM
...
New residential building design project

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-3.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-2.jpg

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-4.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden.jpg
Young Argentinian architects Adamo-Faiden (http://www.adamo-faiden.com.ar/) have completed a new residential building in Buenos Aires, Argentina.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-11.jpg


The building, called Conesa 4560, contains twelve apartments and is situated in the Saavedra district of the city.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-12.jpg

Every house tries to continue the tradition of the old houses of the neighbourhood by adding open spaces, say the architects. A central patio organises the internal circulation and separates the building in two blocks.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-7.jpg
Photography by Sergio Pirrone (http://www.sergiopirrone.com/).


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-6.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-10.jpg

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/11/conesa-4560-by-adamo-faiden-8.jpg






...
Eleven-unit housing design project

Formosa 1140 (http://www.formosa1140.com/) by Lorcan OHerlihy Architects (LOHA) (http://www.loharchitects.com/) is a new eleven-unit housing project in West Hollywood, California. http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-12.jpg
The provision of this park space resulted in a series of negotiations between Habitat Group Los Angeles, LLC (Developer), LOHA (Architect) and the City from which a unique, more fluid, model of community planning and development emerged to the benefit of all parties involved. The outcome of these negotiations is the leasing of the park to the City of West Hollywood, to develop as part of a network of pocket parks throughout the City. This effort also helped Habitat Group Los Angeles take advantage of certain incentives and zoning concessions for the proposed building.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-11.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-10.jpg

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-1a.jpg


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-2.jpg


The facade is clad in red, metal panels that provide shade for the windows and separate the circulation of residents from the public domain.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-3.jpg


The building is located on one side of the site in order to accommodate a park, open to the public, on the remainder.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-4.jpg


Each apartment has a view over the park and makes use of cross-ventilation


The park is accessible to the public at large, not solely residents with granted permission, they continue. Formosa 1140 contains within its own genetic code the imprint of a larger urban design that will offer some kind of public space back to the city and in so doing, distribute a patchwork of parks across Los Angeless formidable grid.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-8.jpg
Photography by Lawrence Anderson (http://www.lawrenceanderson.net/)
.
More information from the designers follows:

Located in the heart of West Hollywood, this new eleven unit housing project emphasizes the central importance of shared open space for the residents and the community. Formosa takes what would be the internalized open space of the courtyard and moves it to the exterior of the building to create a park which occupies approximately one third (4,600 sf) of the project site.

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/03/formosa-1140-6.jpg


The careful placement of outer skin panels and inner skin fenestration creates a choreographed effect, both revealing and concealing, while achieving a unique expression of form and materials. The exterior skin also keeps west facing units cooler by acting as a screen and shading device.







01-07-2010, 04:38 PM
...
Residential building for a wedge-shaped site design project



http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/sl40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-chwarzplan_h500.jpg
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-l40_perspektiverosaluxembur.jpg


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_04_30_schnitt.jpg
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_05_08_g_1og.jpg
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_05_08_g_2og.jpg
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_05_08_g_3og.jpg
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_05_08_g_6og.jpg
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_05_08_g_6og.jpg
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-2008_05_08_g_eg.jpg
.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/squl40_perspektiverosaluxem.jpg


Architect Roger Bundschuh (http://www.bundschuh.net/) and artist Cosima von Bonin have designed L40, a residential building for a wedge-shaped site in Berlin, Germany.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-l40_perspektive_balkon.jpg


The 2500 square metre building has cantilevered elements of more than 20 metres.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-l40_perspektivetorstrasse.jpg


Some apartments are enclosed by walls without windows and lit by skylights, while others are glazed with large windows overlooking the surrounding streets.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-_whg12.jpg
The following information is from the architects:

Construction begins on Berlin condominium project by Roger Bundschuh and Artist Cosima von Bonin.
Situated on historic Rosa-Luxemburg-Platz in Berlin-Mitte, this 2500 sqm luxury condominium building takes unique advantage of its small triangular site. Breaking with the previously rigid Berlin urban planning codes, the building will present itself as a jagged study of cantilevering blocks, deep recesses and a dramatic opening of the typical Berlin interior courtyard, flooding this usually dark and uninviting space with light and air.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-_whg11.jpg


Designed by Architect Roger Bundschuh with Artist Cosima von Bonin, the project started out as a simple bit of outdoor sculpture, really nothing more than a sausage stand with a large billboard on top. As it turned out, the original site was slated to become part of a larger, though very irregularly shaped site due to the relocation of the adjacent street back to its location in 1900 (part of an ongoing urban renewal plan aimed at recreating the urban fabric that existed in Berlin before WWII).


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-_whg10.jpg


The new project, though much larger, incorporates the sculptural approach and emphasis on abstract shapes that were formulated in the design of the original project. Black, exposed concrete gives the building an archaic and monolithic character.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-_whg7.jpg


Cantilevering out more than 20 meters, the solid shapes of the apartments are at once dynamic and static, responding to and reacting with the hectic urban flow in this busy intersection, yet also anchoring the building firmly through their perceived weight and durable construction.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-_whg6.jpg


The stark, sleek, pure white interior of the apartments is offset against the black and rough exterior of the exposed concrete, creating a dynamic tension between interior and exterior. This tension is further heightened by the large expanses of exterior walls without windows that reveal themselves to be brilliantly skylit interior spaces.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-whg8.jpg


No two apartments are alike. While some spaces are intimate, microscosmic spaces more reminiscient of the classic white cube of art galleries, others are posessed of no closed exterior walls at all and present themselves as radically open stages for contemporary urban lifestyles.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin_whg5.jpg


The building is constructed completely in concrete. The outer layer of black, exposed leightweight concrete covers all exterior surfaces and is applied over a layer of thick foamglass insulation. The high mass of this construction, the extreme insulation values it delivers and the siting and insulation values of the glazing combine to situate the project at the forefront of sustainable planning schemes.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2008/09/l40-by-roger-bundschuh-and-cosima-von-bonin-l40_eg.jpg


In addition, the entire building is sound proofed by insulation applied to the basement walls. No part of the building actually is in contact with the surrounding soil, thereby assuring high levels of sound and vibration proofing in the apartments. The achieved remoteness from the hectic bustle of the surrounding traffic serves to reinforce the idea of microcosmic and serene spaces and contributes to the overall effect of contrasts and dynamic tension.




01-07-2010, 04:40 PM
...
Shift Housing design project

basement

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shift-housing_.gif
Below: ground floor
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shift-housing3.gif
Below: first floor

http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shift-housing2.gif
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/squshift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_03_.jpg


Milan architects AquiliAlberg (http://www.aquilialberg.com/) have sent us these renderings of their Shift Housing project, currently under construction in Cremona, Italy.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_07_.jpg


The front elevation of the building is characterised by a shift in the orientation of the two storeys; the ground floor is rotated four degrees anticlockwise, while the first floor is rotated four degrees clockwise
.
http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_06_.jpg


The loggias overlook a protected park


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_10_.jpg
Below is some more information from AquiliAlberg:


With a play of perspectives, the concept challenges the constraints given by a very small and narrow site and by the local area regulations.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_05_.jpg


Playing with two opposing rotation angles of 4, the two floors are shifted. The ground floor front facade is elevated from the ground 1.2m and rotated anticlockwise.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_02_.jpg


The first floor front facade is rotated clockwise, the results are two volumes with an x direction visible on the front side. Created also for structural needs, the gap between the two volumes is a strong mark which emphasize the perspectives.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_01_.jpg


The open cantilevered loggias creates a strong dialogue and a contrast between full and empty, lightness and dynamism.


http://www.dezeen.com/wp-content/uploads/2009/02/shift-housing-by-aquilialberg_shifthouse_11_.jpg

The view towards the natural park, a protected area, has determined the orientation of the building




...
...

http://www.3marah.com/vb/uploaded/75_1214223607.jpg

http://www.3marah.com/vb/images/statusicon/wol_error.gif 700x467.http://www.3marah.com/vb/uploaded/75_1214223638.jpg

http://www.3marah.com/vb/images/statusicon/wol_error.gif 700x467.http://www.3marah.com/vb/uploaded/75_1214223661.jpg

http://www.3marah.com/vb/images/statusicon/wol_error.gif 700x467.http://www.3marah.com/vb/uploaded/75_1214223697.jpg

http://www.3marah.com/vb/images/statusicon/wol_error.gif 700x467.http://www.3marah.com/vb/uploaded/75_1214223743.jpg







http://www.mediengi.com/

...

.::[]::.
01-07-2010, 08:35 PM




architecte08
01-07-2010, 08:58 PM

01-07-2010, 09:52 PM

RAYA DREAM
01-08-2010, 01:23 PM




Bargo
08-05-2010, 07:01 PM